6 maj 2009

High five


Igår lärde sig Russell både vacker tass och high five. Han är jättestolt. Nu försöker han göra det så fort han får chansen. Väldigt trevligt när han kommer och hälsar.

En annan lek som Russell ofta vill leka är dragkampsleken. Förut har vi varit lite försiktiga med det och släppt taget fort för att han skulle lära sig att komma tillbaka med leksaken som i apport. Vi har också velat undvika att han ska hetsa upp sig och bitas. Men häromdan läste jag i boken "Valpskolan" om hur viktigt det är för valparna att få busa och det stod också att det är ett bra sätt att träna på att kunna lugna ner sig om man plötsligt avslutar leken när det blir för vilt och tar upp den igen när valpen har lugnat sig. Då lär sig ju valpen på vilket sätt det är okej att leka, eftersom den gärna vill fortsätta med leken. Det var ett roligt tips tycker jag. Hundar leker ju ofta kamplekar med varandra också, så man kan ju förstå att de behöver det.

Vi såg förresten på ett program om en vargforskare som levde med en flock vargar. Där var det hårdare tag. Han hade slutat åka in till sjukhuset för att sy igen såren han fick när han lekte med sina vargkompisar. De läkte ändå bäst genom att vargarna slickade rent såren på honom...

När Russells bittrasa fastnade under köksdörren kunde han leka dragkampsleken med sig själv. Dörren höll emot. Det roade han sig med en lång stund, och han fick faktiskt loss den till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar