20 juni 2009

joggingrundan


Russell är nyklippt idag, det kortaste hittills. Vi tänkte passa på när det ska bli varmt att se hur han ser ut med kortare päls. Den här gången behövdes det inte ens godis för att han skulle stå/ligga stilla. Han somnade nästan på slutet. Han blev otroligt mjuk och vi tycker att han ser lite mer valpig ut än innan.


Russell följer med väldigt bra ute utan koppel nu och lyssnar när vi säger att han ska vänta på oss, för det mesta. Det är nog för vi har lekt så mycket kurragömma och så håller vi på och tränar honom på att inte springa efter joggare. Det är svårt för honom att inte göra det. Han är också superintresserad av alla andra hundar. Om han ser en annan hund sätter han sig ofta ner och vägrar gå vidare. Han sitter och väntar in den andra hunden och hoppas på att få leka.


Igår när vi var ute hela familjen med Russell så tänkte jag på att han ofta kollade att alla var med. Han sprang och hämtade Said och Moses när de sackade efter och puttade på dem så de skulle följa med. Så en del följsamhet har man gratis när man är många. Det blir som ett jobb att hålla ihop flocken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar