6 juni 2009

Tuggborstning

Russell börjar mer och mer ta sin plats som familjehund. Han smälter liksom in bättre. Kan vara med i soffan och mysa, leka och gosa med barnen utan att nafsa hela tiden. Han lär sig jättemycket och är nyfiken på det som vi gör. När vi borstar tänderna kommer han alltid och nosar och han blir väldigt glad om vi borstar tänderna på honom också. Förutom att han är intresserad av allt som har med tänderna att göra, så tror jag att han gillar kycklingtandkrämen.


Nu har Russell tappat nästan alla mjölktänderna. Det är bara en vass hörntand kvar. Det var inte lång tid som han var tandlös. Nya starka tänder har kommit upp på nolltid. Vart de gamla tog vägen vet jag inte. Vi har bara hittat en enda pytteliten vass tand. Moses har varit lite avundsjuk, för han har gått och väntat länge på att få en lös tand, men häromdan kände vi att en av hans tänder är lös också, så nu går han runt och vickar på den.

Russell gillar att bitas. Man kan ju förstå att han måste få bita mycket när det kommer så många tänder. Han nafsar inte lika mycket efter våra kläder längre, för det får han inte. Däremot brukar han få bita lite på våra händer ibland. Han verkar tycka att det är mysigt och så är det ju meningen att han ska lära sig att inte bita hårt. Oftast är han väldigt försiktig och annars får man ju säga ifrån, ge honom en bit-trasa, eller bara sluta leka - det är effektivt att bara vända sig bort, då slipper man ju bråket också.


En rolig sak som Russell har börjat med är att ta tag med munnen i ens hand och dra iväg. Han visar att han vill att man ska komma med honom. Ibland går han mot dörren, då förstår man att han vill gå ut och då kan det vara bråttom. Annars vill han bara ha sällskap, att man ska vara med honom i stället för att laga mat eller vad man nu håller på med för osocial syssla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar